søndag 29. desember 2013

Romjulsauksjon.

Tenk at jeg fikk vært på romjulsauksjon i år. Fikk plukket med meg noen nydelige gamle gjenstander fra Porsgrund Porselensfabrikk. Disse er antikke og så meget vakre. Gleder meg til å få dem på plass i hyller og skap.




Romjulsdrøm....

 


Tenk at man kan dra på en liten formiddagstur helt i slutten av desember og oppleve dette!! En helt fantastisk søndag i strålende sol, mildt, stille og vakkert!!

Julebord

Julebordet trenger ikke bare være rødt og hvitt.... Med en sort duk, noen gamle mugger, rosa og røde roser og litt annen pynt får man et annerledes julebord......








mandag 23. desember 2013

Årets juletre



Hvit julelunsj






JUL I HUSET

Julestemningen brer seg i huset. Det er kvelden før kvelden. Blomstene står klare, og pynten er omsider hentet fram. Etter en hektisk tid gjenstår kun noen få forberedelser og vi kan senke skuldrene og nyte dagene. Julen må ikke bare handle om stress og styr. Det å være raus og vise at man bryr seg er vel så viktig. Alt må ikke være perfekt. Det er viktigere å være sammen, samle på gode øyeblikk og stunder.





torsdag 21. november 2013

Advent


Det nærmer seg advent og jul. På tide å finne fram litt pynt, lys, blomster og skape stemning. Det er mye å gjøre de neste ukene, men viktig å finne tid til ro og hygge, også.....

søndag 3. november 2013

Porselen med rosemønster.

Denne tekoppen er romslig og god til te. En kopi av koppen kong Olav brukte til sine frokoster.......... Et hyggelig minne og et vakkert rosemotiv fra Porsgrund.  





Koselige gamle boller og skåler i porselen og steingods.







Har funnet fram noen gamle arvede boller som jeg synes har så koselige blomstermotiver. Kan brukes til alt mulig..... Salat, godteri, potetfull osv. osv.

Grønn Vega fra Porsgrund Porselen





Dette serviset har jeg lett etter lenge. Et lite kaffeservise med fire kopper og mange asjetter, sukkerkopp og fløtemugge. Kom over det på en auksjon og fikk det til en meget snill pris.  Veldig fornøyd med det....

Frokostpannekaker

I dag serverte jeg min tenåringsdatter frokost på senga. Amerikanske pannekaker smaker godt og blir ofte servert til frokost her i huset. Spesielt på søndager har vi en mangeåring tradisjon for å spise dette til frokost. Denne gangen lagde jeg en variant med grovt og fint speltmel.

 
Oppskriften får du her:
150 g hvetemel
100 g grovt speltmel
150 g fint speltmel
1,5 ts salt
4 ss sukker
4 dl melk
3 egg
2 ss smeltet smør
 
Røren kan godt lages kvelden i forvegen, den holder seg godt i kjøleskapet over natten. Her serverer jeg pannekakene med friske bær, men de smaker også veldig godt med flytende honning eller lønnesirup.
 

lørdag 2. november 2013

Høstdag ved fjorden



 Høsten kan være flott i seg selv. Enten man holder seg på  land eller ute i en liten jolle......


Neste sommer......

 Minner fra en sommer som føles langt unna nå. Hagelykke under en kritthvitt seilduk. Jordbær i en liten bolle.  Kan man ha det bedre?



Hemsedal

 Vinteren nærmer seg og det er lov å drømme om vinter og snø. Skianlegget på Hemsedal har mye å tilby, ikke minst vakker natur, høye fjell og flotte løyper.








Hm, noe å tenke på når ikke alt er helt greit.... Sitat Audrey Hepburn...... Ikke så dumt......

Søte telsysestaker.




Søte små telysestaker fra PP i syltynt porselen. Når kveldene blir mørkere kan man skape kos  med mer levende lys.....





Fra min kjøkkenhylle

 Små minner fra en utenlandstur.....
Mine favorittkopper. Håndmalte, staselige og gode å holde i. Kongelig dansk porselen og nytt stråmønster fra Porsgrund.