fredag 27. juni 2014

Verandaliv

 Da er tiden kommet, sommer, varme og dager som kan nytes. Hos oss brukes mye av tiden nettopp her, på verandaen. Frokost og middag inntas ute hver dag. Det er balsam for sjel og kropp både for unge og oss litt  mer voksne. Vi som bor her og de som stikker innom.



søndag 25. mai 2014

Sommerblomster

Minifiolene kjøpte jeg inn før påske og fortsatt blomstrer de like fint! Etter to måneder på trappa vår. Jeg kniper av alt som er avblomstret og vanner godt. Det blir spennende å se hvor lenge de kjempesøte små plantene holder...


Denne skjønne lille pelargoniaen har overvintret i min  vinduskarm sammen med ti andre. Av en eller annen grunn har den ikke blitt like frodig som de andre, selv om jeg klipte dem ned i februar, byttet jord og gjødset. Den er allikevel så puslete og fin. Blomsten har jeg ikke hjerte til å fjerne. Den kommer seg nok betraktelig i løpet av sommeren.

onsdag 21. mai 2014

Northern lights...

 En nydelig Mai kveld, en vakker rosa himmel, stemningsfullt....


tirsdag 20. mai 2014

Blått og hvitt porselen

Har funnet fram porselen i forskjellige blå nyanser. Det er mye i bruk og jeg er spesielt glad i koppene fra kongelig dansk porselen. Herlig blanding fra Porsgrund porselen, Kongelig dansk, Egersund fajanse og en liten kinesisk skål.


mandag 19. mai 2014

Flere vårtegn




En fantastisk flott ettermiddag i Mai som simpelthen måtte nytes.

Vårblomster

 I år blir det en deilig hengende jordbærhage på verandaen. Disse plantene har rosa blomster. Syntes de var så sjeldne og dekorative.





søndag 18. mai 2014

Vår

Vårlige fornemmelser.


søndag 11. mai 2014

Sommerblomster

 Det går an allerede nå å sette ut litt vår- og sommerblomster. Noen tåler litt frost, som de småblomsterende fiolene. Forhåpentligvis er frosten over nå....



Vårtur til Amsterdam

Den unike arkitekturen med de smale sjarmerende husene som står tett i tett finner du igjen i hele byen.


 Sykkelparkering i et trangt smug. Mye syklister overalt i byen.
 Hyggelige utekafeer finner du overalt. På torgene, ved kanalene og i smågatene.
 Fra det kjente og  flotte blomstertorget midt i byen.
 De særegne bygningene, broene og kanalene.

 Putekrig på torget midt i byen. Det var dun og fjær i lufta, i maten, på asfalten og mange deltok. Veldig morsomt!


lørdag 10. mai 2014

Vakker vårkveld i mai.

En stille, lys vårkveld. 



Kamelia i potter

Har planer om å plante disse ut i hagen. De ser så spinkle og stakkarslige ut. Men nå kommer det nye skudd. De overlever nok. Vakre er de når de blomstrer tidlig i februar.

Det våres......


Vår i hagen og blomster og planter våkner til liv. Det er på tide å flytte ut igjen. Krukker, bord og stoler......... Deilig!







lørdag 11. januar 2014